L’ASSEDIO IN TEATRO, OSSIA LA PROVA FALLITA / ÒPERA de Robin Sansen Calderó amb l’Orquestra de l’ESM
Hora: 20:00
Lloc de representació:
Teatre de Sarrià (2 sectors)
C/ Pare Miquel de Sarrià 8 (Barcelona)
Data Hora  
dissabte, 18 de setembre de 2021 20:00 Compra
Descripció

Aquesta òpera té com a tema i argument centrals la pròpia òpera: la trama te lloc en un teatre d’òpera. S’està a punt d’estrenar la nova òpera del compositor Calderini “L’Assedio di
Barcellona
” (El Setge de Barcelona) i només començar el dia d’assaigs ja comencen les peripècies…Els músics arriben tard i no tenen les partitures… Per altra banda, les dues sopranos es barallen per saber quina de les dues pren el primer paper, el tenor no arriba per un problema de Rodalies i en vé un altre, amic de Calderini, el compositor. El primer que farà serà reclamar la seva ària al compositor… Al mateix temps, la pianista repertorista que no deixa de queixar-se de les condicions en les quals treballa, així com dels capritxos i maneres de fer dels cantants. La seva filla, soprano, reclama també la seva ària.

Tot això sota els ulls esbalaïts de l’empresari, que no fa res mes que prendre café rere café per calmar-se. Per si tot això fòra poc, el cor s’ha posat en vaga desprès d’una pandèmia…

Es tracta d’una farsa, d’una òpera de cambra en la que hi intervenen 10 personatges interpretats per joves interprets en formació o tot just diplomats. Els cantants els acompanya una orquestra de cambra formada per alumnes de l’ESMUC.

Amb “L’Assedio”, Ruben Sansen posa música a un llibret configurat per ell mateix des de textos d’òperes buffes dels segles XVIII i XIX. L’òpera està escrita en un llenguatge musical molt proper al de l’òpera de finals del s.XVIII i principis del s.XIX, amb principals models les òperes de Cimarosa, Mayr, Fioravanti, Portugal, Rossini etc.

Un projecte amb la col·laboració de la professora d’Escena Lírica de l’ESMUC, Susana Egea que s’encarregarà de la direcció escènica.