TEATRE | BUFFALO BILL A BARCELONA, amb Ramon Madaula
Hora: En funció de la sessió
Lloc de representació:
Teatre de Sarrià (2 sectors)
C/ Pare Miquel de Sarrià 8 (Barcelona)
Data Hora  
dissabte, 15 de octubre de 2022 20:00 Compra
diumenge, 16 de octubre de 2022 18:00 Compra
Descripció

Buffalo Bill, “el primer famós de la història”, va ser un explorador i caçador de búfals intrèpid, conegut per les seves proeses en les anomenades guerres índies dels EUA.

Quan els nadius nord-americans van ser vençuts i confinats en reserves, i no quedaven búfals per caçar, Buffalo Bill va muntar un circ amb els supervivents de la tragèdia, on ell era el protagonista. Cowboys i siouxs recreaven les escenes més èpiques de la conquesta de l’Oest.

Buffalo Bill, sense saber-ho, va inventar un gènere: el western. Després el cinema se’l faria seu, fixant un imaginari i uns patrons (sobretot masculins) que han arribat fins als nostres dies. L’èxit va ser esclatant. Va recórrer tots els EUA, Canadà i Europa. El desembre de 1889 va actuar a Barcelona. Buffalo Bill i la seva troupe es van instal·lar en un gran solar on avui conflueixen els carrers de Rosselló i de Muntaner. Les cròniques diuen que, a diferència de la resta del món, Buffalo Bill no va despertar gaire entusiasme als barcelonins.

Per què?

Potser als catalans ens costa identificar-nos amb l’home rude, fort, dur, viril…

Una reconeguda periodista barcelonina, dels nostres dies, aconsegueix, en exclusiva, una entrevista pòstuma al mateix Buffalo Bill, per parlar de tot plegat…