SARRIÀ VEU MÓN | Exposició ‘Sorolla, caçant impressions’
Hora: 11:15
Lloc de representació:
Sortides-Tertúlies
C/ Pare Miquel de Sarrià 8 (Barcelona)
Data Hora  
dimecres, 22 de febrer de 2023 11:15 Compra
Descripció

Un total de 193 olis en format petit sobre taula, cartró o altres materials pertanyents a la col·lecció del Museu Sorolla, que podrem gaudir al Palau Martorell.

Al llarg de la seva vida, Joaquim Sorolla va arribar a pintar prop de dos mil olis sobre cartrons o tauletes de mida petita. Els anomenava “apunts”, “taques”, o “notes de color”.
Aquest format va ser cada cop més utilitzat al llarg del segle XIX pels grans artistes, ja que permetia recollir amb rapidesa idees o impressions de coses vistes en obres independents que anaven més enllà d’un simple esbós. Considerades al principi obres íntimes, productes inacabats del treball del pintor, aviat s’hi va apreciar la llibertat creativa i van començar a exposar-se i a cotitzar-se com a mostres d’allò més personal i original de l’artista.
Sorolla les va utilitzar de vegades per assajar composicions, però sovint com a mer exercici. Les conservava al seu estudi, subjectes amb agulles cobrint-hi parets senceres; aviat va començar, però, a emmarcar-les, i en totes les seves exposicions aquests quadrets van tenir una presència abundant i destacada.
Petits en mida, però grans en audàcia, contenen ràfegues del Sorolla més brillant.

Lloc de trobada: c/ Ample, 1
Hora: 11:30h