TEATRE | Hedda, la filla del general Gabler
Hora: En funció de la sessió
Lloc de representació:
Teatre de Sarrià (2 sectors)
C/ Pare Miquel de Sarrià 8 (Barcelona)
Data Hora  
divendres, 28 de abril de 2023 20:00 Compra
dissabte, 29 de abril de 2023 20:00 Compra
diumenge, 30 de abril de 2023 18:00 Compra
Descripció

Reproducció fidel de la famosa obra del dramaturg norueg Henrik Ibsen.

Hedda, filla d’un general aristòcràta, acaba de tornar de lluna de mel a la seva vila a Kristiania (ara Oslo). El seu marit és George Tesman, un jove, aspirant i acadèmic que ha continuat les seves investigacions durant la lluna de mel. En el transcurs de l’obra queda clar que ella mai no l’ha estimat però s’hi va casar perquè creia que els seus anys d’abandonament juvenil havien acabat.
Un clàssic del realisme, el teatre del segle XIX i del drama mundial. Hedda Gabler és una obra captivadora i molt coneguda de la dècada de 1890 que narra la història del personatge titular, Hedda, filla d’un general, que està atrapada en un matrimoni i una casa que no vol.
Hedda Gabler es considera un dels grans papers dramàtics del teatre. Després de l’estrena, l’obra va rebre alguns comentaris negatius per part de crítics de la indústria del teatre i crítiques negatives del públic. A partir d’aquest moment l’obra no va funcionar amb alguns públics: altres van dir que Hedda Gabler era la versió femenina de Hamlet.
El nom de casada de Hedda és Hedda Tesman; Gabler és el seu nom de soltera. Sobre el tema del títol, Ibsen va escriure: “La meva intenció de donar-li aquest nom era indicar que Hedda, com a personalitat, hauria de ser considerada més aviat com la filla del seu pare, que com la dona del seu marit.”